Verslag Boomfeestdag 2019

door

Verslag Boomfeestdag 2019

Jammer dat het weer niet erg meewerkte, maar toch werd de Nationale Boomfeestdag op 13 maart ook in Groenekan weer een succes!

Na een presentatie voor groep 6 van de Nijenpoort door Frans de Graaf over bomen in het algemeen en de eikenboom in het bijzonder liepen de kinderen onder leiding van juf Inge naar de Vijverlaan. Daar stond de vrachtwagen met een nu nog bescheiden eik erop al klaar en waren onder andere Ton van de Brink en Wolter Kok van de gemeente nog bezig de kuil uit te diepen waar de boom zou komen. Toen dat klaar was kwam de waterdichte koker met tekeningen die de klas gemaakt had op de bodem te liggen. Een boodschap voor later: hopelijk vindt in een verre toekomst iemand de tekeningen.

Het takelen van de boom in kuil bleek vervolgens wat voeten in de aarde te hebben omdat het takelsysteem plotseling niet meer functioneerde. Maar met behulp van ouderwetse spierkracht lukte het uiteindelijk en werd de eik met de hand geplant. De kinderen stampten de aarde aan en na wat gezamenlijk duwen en trekken stond het boompje mooi recht. Terug weer in de warme en droge klas volgde de diploma-uitreiking: alle kinderen kregen een officieel Boomfeestdag diploma als herinnering.

Over de auteur


Warning: Undefined array key 0 in /home/groeneka/public_html/wp-content/themes/appointment/single.php on line 26